keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Luontaistalous keittiössä - pikkumies kylvää, mutta ei niitä


Pikku-ukkeli yrittää kovasti kylvää. Ruokapöydästä tapahtuva säännöllinen kylväminen muistuttaa käsin tapahtuvaa siementen heittelyä muhkeaan multaa, mutta onneksi vielä emme ole löytäneet nurkista uutta elämää. Eikä lattiammekaan ole kovin soveltuva viljelyyn sen kovan perusominaisuuden vuoksi. Toisaalta, ei rairuohokaan paljon multia pohjalle tarvitse.



Jannumme on vähän yli vuoden (kohta 1 v 2 kk, mutta eihän meillä lasketa) ja tavaroiden heittely on kivaa! Tämä heittely jatkuu myös ruokapöydässä etenkin siinä vaiheessa, kun vatsa on täysi ja johonkin tuo ruoka kai pitää pikkumiehen mielestä hävittää. Maanvetovoima omalta osaltaan hoitaa tehtävän, joten suunta ei ole kuin alaspäin, vaihtelevalla kierteellä. Äiti ja isä sitten siivoaa ruokailun jälkeen, mutta toisinaan joku leivän kannikka on pyörähtänyt paikkaan mitä ei huomaa. Kun pikkumies sitten ilmestyy olohuoneeseen reissultaan keittiöstä, on leipäpala jo poskessa tai sitä esitellään kädessä. Kaikki lattian kautta käynyt taitaa muutenkin maistua paremmalta, koska se ruoka mikä ei pöydässä maistu, alkaa kummasti kiinnostamaan, kun ukko nostetaan pöydästä pois.


Jos kiinnostuit kuinka luontaistalous toimii, tässä (kuvitteellinen) pikkumiehen ohjeistus ikätovereilleen:
  • Kaikki ruoka käy kylvettäväksi.
  • Ei kannata aliarvoida edes niiden kaikista parhaimmalta maistuvien raksujen kylvemisominaisuutta. Maissinaksuja on hyvä kostuttaa hieman ennen heittämistä, jolloin ne parhaiten tarrautuu mattoon, sukkaan, pöydän jalkaan yms. 
  • Pyri valitsemaan suunta ja ajankohta, jota ruokkijasi ei osaa aavistaa.
  • Älä turhaan kiinnitä huomiota, mihin kohde laskeutuu. Se on siellä myöhemminkint tai sitten ei. Jos se on siellä, voi se olla jotain muutakin, mutta se ei haittaa. Voit aina laittaa sen suuhun ja testata ruokkijasi reaktiokykyä. Kun liikkeet on nopeat, oli kyseessä jotakin muuta kuin heittämäsi ruoka esim. Kissanraksu, muovinpala, viikko sitten hävinyt pieni tiivisterengas, ulkoa kulkeutunut kivi, kissankakka, kissanoksennus tai muu ei sinulle tarkoitettu makupala. Näissä tilanteissa pyri poistumaan nopeimmalla valitsemallasi tavalla (kävely, konttaus). Jos sinut saadaan kiinni, voit luopua löydöksestäsi ja palata etsimään uusia aarteita.
  •  Todennäköisesti ruokkijasi ei joka kerta siivoa paikkoja heti ruokailun päätteeksi, joten suosittelen tekemään tutkimusmatkoja mahdollisimman usein. 
  • Bon  apetit!

tiistai 29. marraskuuta 2016

Marraskuu 2016 - linkit vanhoihin julkaisuihin 2/2

Aloitin bloggaamisen  kesäkuussa 2016 Wordpress.com pohjalla. Täältä löydät linkit
Kesäkuu 2016 julkaisuihin
Heinäkuu 2016 julkaisuihin
Elokuu 2016 julkaisuihin 
Syyskuu 2016 julkaisuun 
Lokakuu 2016 julkasuihin
Marraskuu 2016 1/2 julkaisuihin

Nämä tekstit julkaisin marraskuussa 2016

10 parasta (lähes) aineetonta joululahjaideaa mitä voit toivoa

Julkaistu 12.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Vähän päälle kuukausi jouluaattoon, joten alkaa olemaan jo aika miettiä joululahjoja. Meidän perheessä on sovittu, että lahjoja ei hankita. Ainakaan ei mitään turhaa. Ei edes meidän pojalle. Pyrimme siis hankkimaan lahjat, jotka ei lisää asuntomme tavaramäärää ja josta jää mukava mieli pidemmäksi aikaa. Poikamme tapauksessa, hän ei vielä ymmärrä  lahjojen päälle ja tulevan joulun lahjat tuottaa iloa vasta sitten isompana.

Koko teksti luettavissa täältä 

2. isänpäivä -perheilyä koko jengillä

Julkaistu 13.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Tänään meillä vietetään järjestyksessä toista isänpävää. Vuosi sitten tunnelmat oli huomattavasti seesteisemmät, kun kotona tuhisi vain kuukauden ikäinen pikkumies. Tein silloin isänpäiväkortin jannun jalanjäljestä, mutta muuten ei taidettu juhlia. Tälle päivälle keksittiin sentään jotakin yhteistä tekemistä

Koko teksti lueattavissa täältä 

Jäähyväiset pullokassille – Farewell to the bottle bag -R.I.P. My Reisenthel

Julkaistu 15.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Kiitoksia menneistä vuosista. En odottanut sinulle sellaista kohtaloa minkä lopulta koit, mutta kohtasit vihdoin vertaisesti vastustajan.
Thank you for these past years. I didn’t expect to you that suffer what you reach in the end, but you finally meet one’s match.
 Koko teksti luettavissa täältä

Eksyin kerran Kontulaan – I lost myself to Kontula

Julkaistu 17.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Tässä torstain kunniaksi Throwback Thursday materiaalia. Tiistaina 4.10. vietettiin Korkeasaaressa avoimien ovien päivää. Fiksusti päätin mennä bussilla Itäkeskuksen kautta, enkä Helsingin keskustan kautta. Ja löysin itseni Kontulasta.
Because it Thursday, here for you Throwback Thursday material. In Tuesday 4th of December was free entry to Korkeasaari Zoo. I checked bus timetables and planning go via Itäkeskus and not via Helsinki central railwaystation. Finally I found myself from Kontula suburb.
Koko teksti luettavissa täältä


Lasten oikeuksien päivä

Julkaistu 20.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Tänään 20.11. On lasten oikeuksien päivä. Toivon, että lapseni saa elää oikeudenmukaisessa maailmassa, jossa kaikilla on yhtä hyvät oltavat. Maailmassa, jossa kenenkään ei tarvitse kärsiä vilua, nälkää tai pelkoa huomisesta. Valitettavasti tehtävää on vielä paljon.
Koko teksti luettavissa täältä 

Pikkujoulukausi korkattu

Julkaistu 20.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Lauantai-ilta meni kauden ensimmäisissä pikkujouluissa (ensi viikolla seuraavat ja kauden päätös😉 ). Alkuilta meni oikein loistavasti upeissa maisemissa, aktiviteetissa hujahti tunti, ja ruokailussa sitten useampi. Tosin ruokailuun emme olleet tarkoittaneet panostaa aikaamme niin paljon.
Mukana: Glounce, Amazed escape room, Cantina West
Koko teksti luettavissa täältä  

Kuinka käydä HAMin Kusama -näyttelyssä pikku lapsen kanssa? Minun versioni asiasta

 Julkaistu 22.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Taidenäyttely ja pienet lapset. Toimii tai sitten ei. Lapset ovat erillaisia, mutta näyttelyt yleensä säännöiltään hyvin pitkälle samanlaisia: Katsoa saa, koskea ei. Ellei sitten ole toisin ilmoitettu. Kusama -näyttely vilisi kieltomerkki käden päällä -lappuja, mutta se ei missään nimessä estä käymästä katsomassa tätä erittäin visuaallista näyttelyä pientenkin lasten kanssa.
Koko teksti luettavissa täältä


Sydämeen poltetut kokit ja tähdet -Cooks and stars in my heart

Julkaistu 24.11.2016 himasaimi.wordpress.com 
Tänä syksynä on television katselu jäänyt vähäiselle. Tällä hetkellä on kuitenkin kaksi sarjaa, mitä säännöllisesti katson ja kumpikin näistä sarjoista on askeleen päässä finaalilähetystä: Master Chef Australia ja Tähdet, tähdet
This autumn I haven’t had time watch television. At this moment there are only two series what I have watch regularly, and both series are one step from finals: Master Chef Australia and Finnish television contest Tähdet, tähdet. 
Koko teksti luettavissa täältä


Vauvojen taidetuokio Ihmemaassa

Julkaistu 25.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Oopperan järjestämät vauvojen taidetuokiot on tältä syksyltä ohi. Olimme pojan kanssa aamun ensimmäisessä taidetuokiossa, ja puoli tuntia meni aivan liian nopeaan.  
Koko teksti luettavissa täältä 

Nämä 5 LEGO -pakettia haluaisin!

Julkaistu 27.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Niin kauan kuin muistan, on Legoja ollut. Itse sain eräänä lapsuuteni jouluna ison laatikollisen palikoita. Tai sitten olin vain niin pieni, että laatikko tuntui isolta. Verrattuna lapsuuteni, on nykyinen Lego-tarjonta huomattavasti runsaampi ja värikkäämpi. Oli ilo huomata, mitä kaikkea kivaa onkaan tarjolla.
Koko teksti luettavissa täältä

 




 

maanantai 28. marraskuuta 2016

Marraskuu 2016 - linkit vanhoihin julkaisuihin 1/2

Aloitin bloggaamisen  kesäkuussa 2016 Wordpress.com pohjalla. Täältä löydät linkit
Kesäkuu 2016 julkaisuihin
Heinäkuu 2016 julkaisuihin
Elokuu 2016 julkaisuihin 
Syyskuu 2016 julkaisuun  
Lokakuu 2016 julkaisuun

Nämä tekstit julkaisin marraskuussa 2016

Marraskuu – lupa haaveilla joulusta!

Julkaistu 02.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Eilen alkoi marraskuu. Ja tänään tuli ensilumi. Kaikki merkit viittaavat siihen, että olemme lähestymässä joulua! Pidän joulusta, joulun tuoksusta ja tunnelmasta. Valoista ja tietenkin kaikesta hyvästä ruoasta. Nyt onkin paras hetki alkaa suunnittelemaan keskitalven juhlista valoisinta.
Koko teksti luettavissa täältä 
  

Kekrimarkkinat pikkupakkasessa

Julkaistu 04.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Olemme vierailemassa kotipaikkakunnalla, jossa perjantai-iltana, pikkupakkasessa vietettiin perinteisiä kekrimarkkinoita. Jätimme pojun mummolle hoitoon ja piipahdimme katsomassa mitä oli tarjolla.
Koko teksti luettavissa täältä 

 Meidän halloween + 10 tee-se-itse -vinkkiä juhliin

Julkaistu 06.11.2016 himasaimi.wordpress.com
Vietimme oikein onnistuneet halloweenjuhlat pyhäinpäivänä. Suunnittelimme ja toteutimme somistuksen ja tarjoilut yhdessä siskojeni ja siskonpoikien kanssa. Pojat oli oikein innoissaan laittamassa saunatupaa juhlakuntoon ja maistelemassa herkkuja. Samalla tuli kokeiltua useitakin tee-se-itse -juttuja, mitä voisi hyödyntää muissakin juhlissa.
Koko teksti luettavissa täältä 
 

Kuinka säilyttää järkesi ruokakaupassa – avoinkirje Keskolle ja S-ketjulle. Idean saa varastaa! Open letter – my idea is free to steal!

Julkaistu 09.11.2016 himasaimi.wordpress.com

Parahimmat päivittäistavarakauppaketjun jättiläiset, te uljaimmista uljaimmat ja muodoiltanne massiivisimmat, tällä pienellä kirjoituksella haluan lähestyä teitä helpottaakseni omaa elämääni. Toivottavasti tämä pieni hentoinen ääni kantautuu luoksenne läpi kolisevien ja raskaiden talousrattaiden. Uskon, että tarttumalla ideaani, helpotatte vähintään kolmen ihmisen arkea.
This is open letter to Finnish two grocer store chain. I have idea what I want share to you, and I believe it helps people, or least my family.

Koko teksti luettavissa täältä


Suomen 10. Nenäpäivä-kampanja 11.11. – 10th annual Nenäpäivä-campaign in Finland

Julkaistu 11.11.2016 himasaimi.wordpress.com

Tänään vietetään Nenäpäivää, ja kuka tahansa voi osallistua mukaan. Nenäpäivä-kampanjan avulla on tarkoitus kerätä varoja maailman lasten auttamiseksi. Meillä osallistuttiin keräykseen ostamalla nenäpäivä nenät ja minä yritin sitten ottaa julkaisukelposen kuvan,ja eihän siitä oikein mitään tullut🙂
Today we(in Finland) have Nenäpäivä (RedNoseDay) and everyone can join in.  By Nenäpäivä-campaign raise money for help all kids in the world. I bought red noses and in that way participate to raise. I had lovely idea take one great picture what I could share, but… well, it didn’t happen🙂

Koko teksti luettavissa täältä

The Affair – salasuhde pimeässä

Julkaistu 12.11.2016 himasaimi.wordpress.com

Eilen iltana se taas tapahtui pimeässä peiton alla. Heittäydyin suhteen vietäväksi ja kuten aina, olin jälkeenpäin hämmentynyt ja mietin miksi teen tätä.
Koko teksti luettavissa täältä 




 

Lokakuu 2016 - linkit vanhoihin julkaisuihin

Aloitin bloggaamisen  kesäkuussa 2016 Wordpress.com pohjalla. Täältä löydät linkit
Kesäkuu 2016 julkaisuihin
Heinäkuu 2016 julkaisuihin
Elokuu 2016 julkaisuihin 
Syyskuu 2016 julkaisuun


Nämä tekstit julkaisin lokakuussa 2016

Syksyn tuulia - mihin katoaa aika?

Julkaistu 22.10.2016 himasaimi.wordpress.com
Minun piti tehdä tämä postaus jo aikapäiviä sitten, mutta johonkin kummaan on joku jemmannut minun ajan. Jos olet sitä nähnyt, pyydän palauttamaan mahdollisimman pian takaisin, koska omistaja odottaa infon luonna. Suurin aikasyöppö tällä hetkellä on tietenkin koulu. 

Koko teksti luettavissa täältä 

Päiväretkellä Tallinnaan - HSSS reissussa 

Julkaistu 23.10.2016 himasaimi.wordpress.com
Syksyn tuulet kuljetti sekokuoromme syysretkelle Tallinnaan. Vaikka olen tauolla kuorosta(kin) huolivat ihanuudet minut matkaan ja kyllähän meillä vaan oli niin hauskaa. Pääsin Tallinnan päässä tutustumaan Telliskivi Loomelinnak alueeseen ja jos ei muuta reissusta mieleen jäännyt, niin kyllähän Telliskivi pitää ottaa haltuun kesällä uudelleen🙂
October winds drives me and my choir group to the autumn trip  to Tallinn, Estonia. In Tallinn we visit in Telliskivi Loomelinnak area. This multi-creativity area offer us only liquid experiences, but next summer I will go there again, and then I will get something else than beer and bread (which were also good!)

Koko teksti luettavissa täältä

Onko täällä nuhaisia lapsia?

 Julkaistu 28.10.2016 himasaimi.wordpress.com
Itse flunsassa, mies flunsassa, lapsi flunssassa. Eli koko perhe tavalla tai toisella väsyneenä, tukossa ja muissa atmosfääreissä. Perheen nuorimmainen ei ole vain vielä oppinut, mitä mahdollisuuksia sairaanaolo voisikaan tarjota ja tällä tarkoitan vajoamista sängyn pohjalle peiton alle ja ”nauttimaan” olosta. Kuulostaako tutulta? Tämä ei ole itkuvirsi sairaana olemisen ankeudesta. En jaksa moista harrastaa vaikka silmä jo valmiiksi vuotaa (silmätulehdus…) ja tukkoisuutta kautta linjan on havaittavissa.

Koko teksti luettavissa täältä

Sinisen huvilan hurmio ja inspiraatio

 Julkaistu 30.10.2016 himasaimi.wordpress.com
Opiskelin 90-luvun lopulla maalariksi Helsingin maalariammattikoulussa ja tuolloin minulla oli kunnia päästä avustamaan maalaustöissä Linnunlaulun sinisessä huvilassa pariksi päiväksi. Entinen koulukaverini jakoi tänään minulle linkin Helsingin Sanomien artikkeliin ja löysin itseni kaivamasta vanhoja piirustuksiani.

Koko teksti luettavissa täältä

Syyskuu 2016 - linkit vanhoihin julkaisuihin

Aloitin bloggaamisen  kesäkuussa 2016 Wordpress.com pohjalla. Täältä löydät linkit
Kesäkuu 2016 julkaisuihin
Heinäkuu 2016 julkaisuihin
Elokuu 2016 julkaisuihin

Tämän tekstin julkaisin syyskuussa 2016

M. A. Numminen - my MAN

Julkaistu 23.09.2016 himasaimi.wordpress.com

Viime viikolla sain nauttia viihdetaiteilija Mauri Antero Nummisen (ja Pedro Hietasen, maestroa unohtamatta!) esityksistä kahdessa aivan erityyppisessä konsertissa. Tyylilajista riippumatta, esitykset olivat mitä parhaimmat ja herra taiteilijat olivat elementissään. Keskiviikon lastenkonsertti Lahdessa ja lauantain aikuisten konsertti Helsingin kulttuuritalolla olivat M.A. Numminen -viikkoni päätähdet.

Koko teksti luettavissa täältä

Elokuu 2016 - linkit vanhoihin julkaisuihin

Aloitin bloggaamisen  kesäkuussa 2016 Wordpress.com pohjalla. Täältä löydät linkit
Kesäkuu 2016 julkaisuihin
Heinäkuu 2016 julkaisuihin

Nämä tekstit julkaistiin elokuussa 2016

Lauantai haahuilua - Naughtylta Isoisälle

Julkaistu 01.08.2016  himasaimi.wordpress.com

Heinäkuun viimeisen viikonlopun lauantaina suuntasimme perheretkelle Helsingin keskustaan. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä tutustumaan Kalasataman ja Mustikkamaan väliseen uuteen kävelysiltaan, mutta mieheni toivoi kesälomansa aloituksen kunniaksi lisäksi myös bataattiranskalaisia. Ja pitihän niitä miehen saada.

Koko teksti luettavissa täältä



Koulutiellä ja kesämuisteloja

Julkaistu 23.08.2016 himasaimi.wordpress.com

Niin se kesä meni ja syyskuuhun päädyttiin. Minä palasin jälleen koulunpenkille pari viikkoa sitten ja kyllähän paluu arkeen aluksi tuntui ankealta, mutta kolmannen viikon alkaessa, tämä tuntuu jo ihan luonnolliselta. Olen opintovapaalla ja vapaat kestää näillä näkymin ensi vuoden toukokuun loppuun.Tällä järjestelyllä vielä vältettiin lapsen laittaminen päivähoitoon: Minä hoidan jannua päivät ja ”pojat” saa nauttia isä-poika -ajasta iltaisin. Tekee hyvää kaikille🙂 Opiskelen liiketaloutta Haaga-Heliassa ja aloitin opiskelut 2013-2014  avoimen ammattikorkeakoulun kautta työnohessa. Yhden lukukauden jälkeen oli opintopisteitä koossa tarpeeksi, että pystyin hakemaan varsinaisiin opintoihin – ja pääsin sisään. Tässä vaiheessa opintoja ei olisi enää paljon jäljellä. Erikoistuminen (Customer Relationship Management and Communication) ja lopputyö enää jäljellä (periaatteessa). Toki on sitten yksi 3 opintopisteen espanjankurssi… epäilykseni on, että tuo espanja tuottaa eniten päänvaivaa, mutta enköhän minä sen jotenkin saa taputeltua.  Pitää ottaa vaikka intensiivikurssi Aurinkorannalla, niin alkaa kielikin taipumaan oikeisiin äänteisiin. ¿Si?
Mukana: Haaga-Helia,  Tallinnan päiväreissu, Kouvolan Sokos Hotelli, Kumpulan kyläjuhla, Tukholman risteily, Juhannus, Mökkeily, Kesä

Koko teksti luettavissa täältä

Heinäkuu 2016 - linkit vanhoihin julkaisuihin

Aloitin bloggaamisen  kesäkuussa 2016 Wordpress.com pohjalla. Täältä löydät linkit
kesäkuun 2016 teksteihin

Nämä tekstit julkaisin heinäkuussa 2016

Karkkitour 2016 – Sweet for my sweet

Julkaistu 16.07.2016 himasaimi.wordpress.com

Tiistaina toteutin keväästä asti suunnittelemani tutustumis- ja kävelyretken Helsingin  karkkikauppoihin eli niihin karkkikauppoihin, joihin ei ihan joka päivä tule eksyttyä vaikka niitä kannattaisikin suosia enemmän. Matkassa mukana myös yksi vähän jo minulle tutumpi paikka, mutta se sopi retken henkeen niin hyvin, että ei voinnut jättää käymättä sielläkin.Aloitin retkeni Helsingin rautatieasemalta. Retkipäivä oli mitä aurinkoisin, mutta ei liian kuuma. Ukkosta oli uhkailtu iltapäiväksi, mutta reippain mielin ja toiveissa hyvä sää  lähdettiin matkaan. Retkikaverina minulla oli pikku miehemme ja kulkupelinä rattaat. Päivän edetessä jälleen kerran tuli huomattua, kuinka rattailla ei pääse joka paikkaan.
Karkkitourin aikana kävin Pähkinänsärkijässä, Karkkikauppa Sweetheart, Roobertin Herkku, Karl Fazer Cafe, Sweet Story sekä extrana Helsinigin kaupunginmuseon lasten museossa

Koko teksti luettavissa täältä 

Helteinen heinäkuu 

Julkaistu 28.07.2016 himasaimi.wordpress.com

Menneet viikot ei ehkä ole olleet niitä kuumimpia, mutta tällä hetkellä lämpömittari ylitti 20 astetta jo ennen kahdeksaa. Parin viikon sisällä on tullut tehtyä suhteellisen paljon asioita, joten päätin koota ne yhteen postaukseen enkä tehdä jokaista erikseen.
Mukana: Nora Helsinki, synttärit, Mikonheikki, Tallinnan reissu ja perheretki Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Koko teksti luettavissa täältä



Kesäkuu 2016 - linkit vanhoihin julkaisuihin

Aloitin bloggaamisen kesäkuussa 2016 Wordpress.com pohjalla.
Tämä oli ensimmäinen postaukseni

Kirppareita, kukkasia ja muoviunelmia 

Julkaistu  01.06.2016 himasaimi.wordpress.com

Toukokuun viimeinen päivä oli aurinkoinen ja lämmin, sekä sen lisäksi  hyvin tapahtumarikas. Ainakin meidän taloudessa. Isän ollessa työmatkalla, unohdettiin hetkeksi päivärutiinit ja lähdettiin kaupungille viettämään laatuaikaa. Mikäs siinä olikaan ollessa, kun nuori mies viihtyy ja äitikin jaksaa. Yksin meidän ei tarvinnut päivää viettää, vaan treffattiin samalla kavereita. Ohjelmaa oli koko päiväksi ja mentiin paikasta toiseen, mutta siirtymisistä huolimatta ehdittiin nauttia nähtävyyksistä eli ei hötkyilty.
Päivän aikana käytiin Vekarakirppisellä, Ipanaisessa, Cafe Pirittassa, Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Designmuseo

Koko teksti luettavissa täältä

Viikingit tulee ja ruoka maistuu

Julkaistu 04.06.2016 himasaimi.wordpress.com

Mieheni osti jouluna lahjakortin Viikinkiravintola Harald’iin. Jotta voimassaoloaika ei ehtisi umpeutua, päätimme käyttää kortin tänään. Muutama viikko sitten  sovimme päivämäärän milloin menisimme, pöytävarauksia ei tehty, koska aikomus oli mennä päivällä ja oletus oli, että mahtuu kyllä. Emme ottaneet huomioon, että juuri tänään  moni juhlistaa opiskelujen päättymistä tai päättynyttä lukuvuotta suuntaamalla kulkunsa kohti Haraldia. Kello yhden jälkeen saimme paikan ilman kummempia odotteluja, mutta monta pöytää oli varattuna ja odottivat juhlijoita.

Koko teksti luettavissa täältä


Lady seurassa - Afternoon tea

Julkaistu 06.06.2016 himasaimi.wordpress.com

Sunnuntaipäivän ehdoton kohokohta oli iltapäivätee hyvässä seurassa eli Kämp Brasseriessa nautittu Afternoon tea vanhojen ystävien kanssa. Lapset oli jätetty kotiin ja pääsimme parantamaan maailmaa kaikessa rauhassa parin tunnin ajan. Ilma oli puolellamme tämän herkkuhetken kanssa, koska hellesää oli vaihtunut tuuliseen ja sateiseen ilmaan. Mikä olisikaan ollut parempi sää istua sisällä teepannu edessä ja nauttia pikku suolaista ja päälle makeaa? Ja teehetken olisi voinnut aloittaa lasillisella kuohuvaa, mutta pysyttelimme tee-linjalla.

Koko teksti luettavissa täältä


Kukkaloistoa puistossa ja puutarha(kaupa)ssa

Julkaistu 08.06.2016 himasaimi.wordpress.com

Tänä syksynä tulee 20 vuotta siitä, kun muutin Helsinkiin koulun vuoksi. Tänä aikana on tullut aika paljon nähtyä ympäristöään, mutta niin kovin paljon on vielä kokematta. Yksi näistä ”miksi en ole tiennyt tästä aiemmin” kokemuksista tapahtui eilen, kun tutustuin Haagan alppiruusupuistoon. Myös Rodopuistona tunnettu puisto on ollut olemassa siellä kyllä koko ajan, mutta vasta tällä viikolla moisesta kuulin ensimmäistä kertaa. Ystäväni, jonka kanssa oli tarkoitus käydä eilen ostamassa parvekekukkia, kysäisi, että kiinostaako käydä tuolla ennen kaupoille menoa. Pienen googlauksen jälkeen olin todellakin kiinnostunut näkemään paikan.

Koko teksti luettavissa täältä


Helsingistä päivää - Helsinki-päivä 2016

Julkaistu 14.6.2016 himasaimi.wordpress.com

12.6. on perinteisesti ollut päivä, jolloin juhlistetaan Helsingin perustamista. Helsinki-päivällä on pitkät perinteet ja ohjelmatarjontaa riittää aamusta myöhäiseen iltaan. Kun kelit osuu kohdalleen, ei suunnitelmia tarvita, vaan satunnainen matkailija voi nauttia vastaan osuvista tapahtumista tai poiketa katsomaan mihin virta ihmisiä vie.
Tänä vuonna päivä osui sunnuntaille, joten kulkijaa löytyi vaikka minkälaista. Ilmakin oli vaihteleva porottavasta auringosta kirpaisevaan tuuleen pilvien tummentaessa taivasta. Mutta vedeltä vältyttiin, joten ulkona passasi olla.

Koko teksti luettavissa täältä


Juhannuksen viettoon -mitä ei ole mukana, sitä ei (nyt tällä kertaa) tarvita...

Julkaistu 17.06.2016 himasaimi.wordpress.com


Miehellä alkoi kesäloma ja juhannus tulossa,siinä sitä onkin jo ilon aihetta. Sääherralla taisi olla torstaina huono päivä, kun vettä tuli taivaan täydeltä. Toivotaan, että se ei ollut esimakua loppukesän säästä tai edes juhannuskelistä.

Matkalla piipahdettiin: Kärkkäinen (Lahti), Fresh Burger, Scandic Lahti, Karoliinan kestikievari

Koko teksti luettavissa täältä

Hima Saimi muuttaa...

Follow my blog with Bloglovin

Oikeankin muuton yhteydessä pitää muistaa hoitaa osoitteenmuutokset...
Pikku hiljaa hyvää tulee :) Nähdään pian!